"El poder de decidir dels pobles i les nacions està assumit". Catalunya era a Europa molt abans que Europa existís políticament.

...Quina recomanació donarien al moviment independentista català?
El que es mou a Catalunya és exemplar. Hi ha una voluntat de canvi, es planteja a Madrid i sempre diu no … Som davant d’un xoc de legitimitats, però al segle XXI el poder dels pobles i les nacions existents -com l’escocesa o la catalana- a decidir per elles mateixes està assumit. Els catalans han de continuar dient que volen fer el que una altra nació, Escòcia, va fer fa dos anys i va ser reconegut i acceptat per una antiga potència colonial: la Gran Bretanya.
Què pot passar si Catalunya decideix independitzar-se?
La constant és que l’economia i el dret s’adapten sempre a les decisions dels pobles. Ho hem vist històricament… I dir que Catalunya no serà acceptada a la Unió Europea és ridícul. Evidentment que ho seria. De fet, Catalunya era a Europa molt abans que Europa existís políticament. El seny s’acaba imposant i passa que els que volen estabilitat i diuen no a la independència, quan s’assoleix, demanen reestabilitzar les coses.
Quina serà la reacció del Quebec si Catalunya s’independitza?
Els quebequesos són demòcrates i acceptaran la decisió que es prengui, com han fet amb el Brexit o com haurien fet si Escòcia hagués dit  a la independència. No som aquí per dir als catalans què han de decidir, hi som per dir que serem solidaris amb la seva elecció. No puc parlar pel govern quebequès, però quan hi ha decisions, si són democràtiques, s’accepten i es donen per bones. Al Partit Quebequès, la independència de Catalunya ens posaria contents...