Ningú ha dit en l'exterior que Catalunya no pugui democràticament, pacíficament, fer un referèndum per decidir el seu futur”...El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Raül Romeva, ha assegurat aquest diumenge que en l'exterior ningú ha dit que Catalunya no pugui fer un referèndum.

“Ningú ha dit que Catalunya no pugui votar, tothom accepta que això és factible. Ningú ha dit que això no es pugui fer. Ningú ha dit en cap escenari que Catalunya no pugui democràticament, pacíficament, fer un referèndum per decidir el seu futur”, ha dit en una entrevista del ‘3/24′ recollida per Europa Press.

Ha argumentat que fa 40 anys, quan es van celebrar les primeres eleccions de la democràcia, també va haver-hi impediments com la falta d’un cens o diversos partits il·legalitzats, però es van fer perquè la gent tenia la “urgència” de canviar l”status quo’.

“Fem memòria històrica, d’on venim fa 40 anys, quins ha passat i on estem avui”, ha demanat el conseller, que ha s’ha mostrat convençut que l’1 d’octubre es podrà votar.

També s’ha mostrat sorprès per les declaracions del fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, que ha advertit que la fiscalia actuarà “sense complexos” contra els voluntaris del referèndum.http://www.vilaweb.cat/noticies/romeva-sobre-el-referendum-a-lexterior-ningu-ha-dit-que-catalunya-no-pugui-votar/