“Catalunya té el mateix pes demogràfic, econòmic i territorial en el conjunt d’Espanya que Alemanya en el conjunt de la UE. ... “Interès d’Estat”...


“Catalunya té el mateix pes demogràfic, econòmic i territorial en el conjunt d’Espanya que Alemanya en el conjunt de la UE. Considerant aquesta correlació, la influència de Catalunya a Espanya no hauria de ser equiparable a la d’Alemanya a la UE?
És obvi que no ho és, i són evidents les raons per les quals no ho és. I res no canviarà en un futur: les elits espanyoles continuaran tirant endavant despropòsits de proporcions majúscules amb els diners de tots, mentre ignoren necessitats de primer ordre per al benestar dels ciutadans i per a la prosperitat de Catalunya.
De moment ja s’ha fet públic que estan començant el corredor mediterrani pel túnel de Chamartín, Madrid. I d’aquí a no gaire es farà públic que l’Estat està planificant la terminal marítima més important del sud d’Europa precisament a… Ciudad Real.
L’expressió “interès d’Estat” és una derivació perversa de la “raó d’Estat” de Maquiavel que fa referència al subterfugi que permet a les elits polítiques i econòmiques defensar els seus interessos de classe, encara que sigui a costa de perjudicar els ciutadans i de posar en risc la viabilitat política i econòmica del mateix Estat. Però quins són els límits? Fins on arriba la perversió del sistema?”