El cel del mes de novembre....els Leònids....
Posició de Mart, Júpiter i Venus el 13 de novembre 

Mercuri es deixarà veure a ull nu sobretot durant la segona quinzena del mes, poc després de la posta de sol baix a l'horitzó de ponent. També, en zones planes es podrà contemplar Saturn.
Un bon dia per identificar Mercuri i Saturn serà el 20 de novembre perquè, poc després de la posta de sol, se situaran pròxims a la Lluna, fina i en fase creixent.
Bona part de les hores nocturnes no podrem contemplar planetes a simple vista, sinó que caldrà esperar fins a la matinada. Els més matiners, o els més noctàmbuls, continuaran tenint l'al·licient de Venus, que es podrà veure de matinada, sobretot fins a mitjans de mes, poc abans de la sortida de sol mirant cap a llevant. Tal com ja ha passat a l'octubre, Mart es podrà observar per damunt d'aquest planeta. Júpiter també es farà visible avançat el mes de novembre de matinada.
El dia 13 de novembre Venus i Júpiter es veuran especialment pròxims.

Meteors

Pel que fa a la pluja d'estels al novembre destaquen sobretoels Leònids. Es produeixen a causa del pas de la Terra per l'òrbita del cometa 55P/Tempel-Tuttle. El màxim serà el dia 17 de novembre, enguany amb lluna nova, un fet que n'afavorirà molt l'observació.