Puigdemont renuncia al sou d’ex-president en no acceptar la destitució
Carles Puigdemont ha renunciat al sou que correspon als ex-presidents de la Generalitat, en no acceptar la seva destitució, acordada pel Govern de Mariano Rajoy.

Puigdemont, que en la passada legislatura va renunciar a la seva retribució com a diputat al Parlament, sí que preveu donar-se d’alta per cobrar el sou de parlamentari que li correspon durant els mesos que transcorrin fins que arrenqui la nova legislatura, segons ha avançat El Nacional i han confirmat a Efe fonts de la candidatura electoral que encapçala, Junts per Catalunya.

A Twitter, Puigdemont ha compartit la notícia de la seva renúncia al sou d’ex-president de la Generalitat i ha llançat un missatge al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per haver-li demanat que informés abans de 10 dies hàbils, a partir del 16 de novembre, sobre si pensava acollir-se al salari previst per la llei. “L’Estat continua sent una màquina d’humiliar institucions i ciutadans. Montoro hauria de dedicar el seu temps a recuperar els diners perdonats del rescat bancari”, ha afirmat.

Puigdemont, que segueix considerant que presideix el “Govern legítim” de Catalunya, entén que l’acceptació de la retribució com a ex-president de la Generalitat seria una forma d’acatar l’aplicació de l’article 155 de la constitució.

D’altra banda, el President de la Generalitat no podrà votar des de Bèlgica en els comicis del pròxim 21 de desembre en no haver formalitzat en el termini establert la seva inscripció en el “cens d’electors espanyols temporalment a l’estranger”.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1288545-puigdemont-renuncia-al-sou-d-ex-president-en-no-acceptar-la-destitucio.html