L’ANC defensa que la mobilització de l’11 de març és per “avançar en la República”

La mobilització convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per a l’11 de març davant el parc de la Ciutadella es farà al marge de si les negociacions per formar un govern independentista ja estan encarrilades o continuen encallades.
En declaracions aquest matí a El matí de Catalunya Ràdio, el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, ha reiterat la crida als partits perquè es posin d’acord per a la investidura i ha admès que la convocatòria té un sentit crític amb volen empènyer cap a aquest objectiu. No obstant això, ha precisat que la mobilització “té un sentit molt clar, que volem avançar en la república”. “Si es convoca i hi ha un govern encarrilat, millor, voldrà dir que estem començant una nova etapa”, ha apuntat. Alcoberro ha precisat que l’acció es farà a la tardà, ja que al matí hi ha la Marató de Barcelona.
En una entrevista posterior a Els matins de TV3, el líder accidental de l’entitat independentista ha destacat que el full de ruta que van aprovar ahir a l’assemblea general de l’ANC mostra que “continuem ferms amb el projecte republicà”. En aquest sentit, “la primera mesura de pressió és la mobilització de l’11 de març”. “En cas que ja hi hagués govern, toca sortir igualment per demanar avenços”, ha insistit. “A les eleccions s’hi havia d’anar per restablir l’statu quoanterior al 155. Ara s’han d’implementar els resultats”, ha reclamat.
D’altra banda, Alcoberro ha defensat les protestes d’aquest diumenge contra la presència de Felip VI a Barcelona: “Davant de l’escenari de repressió que vivim, és normal que la gent no tingui ganes de rebre el rei”.
Pel que fa al procés per renovar la cúpula de l’Assemblea, ha avançat que el 24 de març es reunirà el Secretariat Nacional per triar el nom del nou president i vicepresident de l’Assemblea. Pel que fa als possibles substituts de Jordi Sànchez i d’ell mateix, Alcoberro, ha dit que no li pertoca dir-ne cap i creu que és “prematur” parlar-ne, ja que, ha recordat, el termini per presentar candidatures per renovar els 77 membres del secretariat que ha de triar la nova direcció encara està obert.
Finalment, ha explicat que a la caixa de solidaritat tenen prous diners per fer front a “necessitats immediates”.