Torrent no pot decidir unilateralment acudir al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) sense haver-ho pactat abans amb la defensa de Puigdemont.

La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha defensat Carles Puigdemont dies després de la polèmica amb Roger Torrent, que dimarts va anunciar que portaria a Estrasburg el veto de l'Estat a la investidura del candidat del partit. En una entrevista a l'ACN, Artadi ha sentenciat que "és de calaix que l'estratègia jurídica de Puigdemont hagi de passar pel vistiplau dels seus advocats", després d'explicar que tant ella com el propi líder de JxCat ja n'han parlat amb el president del Parlament. La formació independentista majoritària manté que Torrent no pot decidir unilateralment acudir al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) sense haver-ho pactat abans amb la defensa de Puigdemont. 

Després d'haver parlat amb Torrent, Artadi considera que el president de la cambra ha rebut el missatge que li han transmès JxCat i el propi Puigdemont: "Hem d'anar coordinats amb les estratègies jurídiques", ha justificat. En aquesta línia, la portaveu parlamentària del grup ha reiterat que JxCat no ha d'entrar en l'estratègia d'ERC o la CUP, per exemple, més enllà de les coordinacions perquè "tot vagi bé". Així doncs, Artadi ha subratllat que l'equip jurídic del president destituït ja fa setmanes que treballa en com portar el cas al TEDH, però ha apuntat que abans cal exhaurir "totes les vies" dins l'Estat. Encara sobre la via d'Estrasburg, Artadi sosté que és una jurisdicció "on haurem d'acabar" perquè hi haurà "moltes més garanties" que les que hi ha a l'Estat. "És evident que hi hem d'anar, la justícia espanyola no ens és massa justa", ha argumentat.