Jordi Savall presenta ‘El Llibre Vermell de Montserrat’ a Washington ...Aquesta actuació obre la participació catalana a l'Smithsonian Folklife Festival de WashingtonL‘Institut Ramon Llull organitza demà un concert de música antiga de Jordi Savall, Hespèrion XXI i la Capella Reial de Catalunya a l’església episcopal de Sant Marc de Washington DC, amb el títol El Llibre Vermell de MontserratCançons i danses en honor de la Verge Negra del monestir de Montserrat (segle XIV). L’actuació s’inclou en la participació de Catalunya en l’Smithsonian Folklife Festival.
Coincidint amb la nit que se celebra la festa de la Mare de Déu de Montserrat, Savall dirigirà els seus habituals col·laboradors en les deu obres que comprèn el cançoner montserratí, el llibre medieval de cançons compostes per als pelegrinatges al monestir de Santa Maria de Montserrat i dedicades a la verge negra. A més de guardar l’únic manuscrit que es conserva del Llibre Vermell de Montserrat, l’abadia és la llar de l’Escolania de Montserrat, un dels cors de nens més antics d’Europa, que ja ha emocionat el públic de Washington amb dos concerts.
Savall torna a la capital dels Estats Units amb un programa estudiat acuradament, centrat en aquesta excepcional col·lecció de cançons i danses. El músic tocarà, al cap de sis-cents anys, aquestes cançons catalanes, occitanes i llatines plenes de fervor espiritual i d’alegria col·lectiva.

Del 27 de juny a l’1 de juliol i del 4 al 8 de juliol de 2018, l’Smithsonian Folklife Festival presentarà el programa del 2018, ‘Catalunya: tradició i creativitat de la Mediterrània’, amb actuacions, tallers, conferències i presentacions en àmbits com ara la cuina, les festes populars, l’artesania, la música, les arts visuals, la dansa i més tradicions.“Allò que val és la consciència de no ser res si no s’és poble.”

https://festival.si.edu/2018/catalonia/catalan


https://www.vilaweb.cat/noticies/jordi-savall-presenta-el-llibre-vermell-de-montserrat-a-washington/